Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 9-7-2017 (ηχητικό)

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 η ημέρα θα ξεκινήσει σε ολόκληρη τη χώρα με ηλιοφάνεια.Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρική και Βόρειας Ελλάδας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 38 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 19 έως30, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 18 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Στη Λέσβο περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά παράλια οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Ακούστε το ηχητικόΓια smartphones / tablets κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου